keskiviikko 19. elokuuta 2009

Retkeilyä lähiluonnossa

Teksti siilin supinat -blogiin Laajasalon kirkon koululaisten iltapäivätoiminta kerho on tehnyt viikoittain retkiä lähimaastoon ja niillä reissuilla kerännyt elämyksiä, kokemuksia ja oppinut kaikenlaista: vuoden kiertoa, ekosysteemejä, eläimiä, kasveja, ötököitä ja muita luonnon ilmiöitä. Välillä huomasimme myös ikävämpiä kaupunkikulttuurin merkkejä, kuten roskaamista ja ilkivaltaa, mutta myös mukavia asioita.Teksti siilin supinat -blogiin

Bongasimme retkillämme sudenkorentoja, tilhiparvia, geokätköjä, kiharaa hiekkarantaa, lämpimiä sekä pakkaspäiviä, aurinkoa ja sumua.

Tärkeää on ollut tutustuttaa lapsia lähiluontoon ja siellä liikkumiseen, ympäristön havainnointiin ja siellä touhutessaan siihen kiintymiseen. Luonnossa puuhailun myötä lapsi voi omaksua sitä kunnioittavan ja suojelevan luontosuhteen.

Olemme käyttäneet useita eri tahojen materiaaleja työkaluina ja menetelminä integroiden ympäristökasvatuksen toiminta-arkeen. Luonto-Liiton Karpalo ja Ympäristöetsivä- oppaat ovat olleet käytettyjen materiaalien joukossa.

Lämpimin kesäterveisin

Laajasalon kirkon koululaisten iltapäivä toiminnanryhmä


Ei kommentteja: