tiistai 8. helmikuuta 2011

Seikkalu Bengtsåprin radalla

Lähde: Lari

on kokonainen seikkailu, ei pelkkä valmiiksi metsään tehdyn radan suorittaminen

Lähtö

Kerrotaan että nyt lähdetään seikkailuretkelle. Ei tiedetä mitä on tulossa, pitää vain varautua kaikenlaiseen. Koska yllätyksiä voi tulla, on hyvä laittaa jalkaan tukevat kengät tai saappaat ja vaatteet jotka varmasti kestävät toimintaa tai vaikka kastumista. Jos on sateisen näköistä, kannattaa pukea sadevaatteet päälle, sillä eihän seikkailuretkeltä käännytä kesken takaisin.

Seikkailuretkelle lähdetään ryhmässä, koska silloin on useampi kaveri auttamassa pulmatilanteissa. Pysykää siis koko ajan ryhmän mukana, olkaa valmiita auttamaan kavereita ja opetelkaa tuntemaan ryhmän jäsenet. Ryhmässä on turvallista olla, luottakaa ja turvatkaa ryhmäänne.

Tarkoitus on nostaa tunnelmaa ja luoda vähän jännitystä, ei pelotella.

Matkalla olkaa tarkkaavaisia, katselkaa ympärillenne ja tehkää havaintoja. Jos vaikka löytyy jotain jännittävää tai hyödyllistä.

Matkalla seikkailuradalle ryhmä tai joku lapsista yllättäen löytää kypärät sopivasta paikasta, kuten kuusen alta polun vierestä tai tien varren kellarista. Joka ryhmälle on piilotettava erikseen ennalta sovittuun paikkaan riittävä määrä kypäriä, yksi jokaista osallistujaa kohden. Luodaan sellaista henkeä, että kypärät pysyvät päässä koko reissun ajan.

Hei, täältähän löytyi kypäriä! Kokeillaan, löytyykö jokaiselle sopiva. Laitetaan päähän.

Löydettiinpä polun varresta seikkalurata -kyltti.

Mennään katsomaan mitä sieltä löytyy!

Vaihtoehtoisesti ei löydetty kylttiä, vaan jokin eriskummallinen härveli.

Mikähän tämä mahtaa olla?

1. Vesistön ylitys

Mitähän vaiherin tuolla puolella on? Mitähän siellä voisi olla? Mennään katsomaan, yksi kerrallaan. Älkääkä kadotko ryhmästä, vaan odottakaa että kaikki ovat päässeet yli.

2. Hämähäkin verkko, kerrotaan hieman ennen rastia

Kävelitte huomaamattanne metsänhaltijan ohi. Tämä nuori metsänhaltija harjoitteli parhaillaan taikomista. Hän yritti juuri taikoa hämähäkistä kärpästä, kun te kävelitte eteen. Taika meni ohi ja osui teihin ja nyt te olette kärpäsiä. Taika ei ole vahva, vaan se katoaa jos lentää koskematta hämähäkin verkon läpi. Nyt kiiruhtakaa, muuten voi joku pikkulintu napata teidät.

Verkolla:

Verkon reunassa vaanii iso lukki. Se tunnistaa saaliin verkon tärinästä, joten älkääpä heiluttako verkkoa.

Nyt olette muuttuneet takaisin ihmisiksi.

3. Vaijerilla kävely

Tämä on vuorikiipeilijöiden harjoitus, tämä valmistaa tasapainoilemaan vuorenrinteiden kapeilla ulokkeilla. Pari nousee vaijerille ja toisiinsa tukeutuen kulkee vaijerin toiseen päähän. Koska vastapuolella on kaveri joka joustaa ja heiluu, tämä on hieman vaikeampaa kuin jos nojaisi vuorenrinteeseen. Siksi se onkin hyvä harjoitus. Muilla ryhmäläisillä on tärkeä tehtävä, varmistaa kädet ylhäällä ettei kumpikaan kiipeilijä putoa. Pitää olla tarkkana ja valmiiina ottamaan vastaan jos kiipeilijä horjahtaa.

4. Maaverkko

5. Tarzanin liaani

Nyt ollaan syvän kuilun reunalla. Yli pääsee vain hyppäämällä liaanin avulla toiselle lavalle. Mutta ensin pitää kaikkien seistä lavalla, ennen kuin voi lähteä. Eikä toisen puolen lavalta saa poistua ennen kuin kaikki ovat yli.

6. Kalliolaskeutuminen

7. Tasapainotukki

8. Ojan ylitys

9. Ryhmäköydet

10. Ryhmärengas

Tässä pitää onkia kolme esinettä

11. Voimala

Ei kommentteja: