torstai 3. huhtikuuta 2008

Tule mukaan Luonto-Liiton ympäristökasvatustoimintaan!

Luonto-Liitossa aloitti vuodenvaihteessa työnsä Ympäristökasvatusryhmä, jonka puitteissa Liiton vapaaehtoistoimijat, kuten kerhojen ja leirien vetäjät, voivat yhdessä suunnitella ja järjestää ympäristökasvatusta paikallisesti ja valtakunnallisesti. Ryhmän toimenkuva on varsin laaja sisältäen muun muassa Luonto-Liiton leirit, kerhot, nuorten toimintaryhmät, lasten ja nuorten tapahtumat sekä edellisiin liittyvät koulutukset.

Ympäristökasvatusryhmä toimii yhteistyössä Luonto-Liiton lastentoiminnan suunnittelijan kanssa ja ryhmän puheenjohtaja edustaa ryhmää Luonto-Liiton liittohallituksessa.

Vaikka toimenkuva on laaja, on Ympäristökasvatusryhmän toiminta ainakin alkuvaiheessa ollut kuitenkin osallistujiensa kokoista. Lähtökohtana on ollut osallistujalähtöisyys: niitä projekteja on viety eteenpäin, joista ihmiset ovat olleet kiinnostuneita. Tänä keväänä merkittävin projekti on toukokuussa eri paikkakunnilla järjestettävien Vainupäivätapahtumien järjestäminen. Muita työn alla olevia projekteja ovat kevään koulutusten järjestäminen,
Kerhokansion uudistaminen, Ympäristökasvatusohjelmapankin kokoaminen, sekä kerho- ja nuorten toiminnan kehittäminen.

Koska Ympäristökasvatusryhmän toiminta tulee näillä näkymin olemaan projektiluontoista, ei koko ryhmän kokoavaa tapaamista ole suunnitteilla. Eri projektien puitteissa tapaamisia järjestetään tarpeen mukaan ja toki ryhmäläiset tapaavat toisiaan muissa Luonto-Liiton tapahtumissa.

Kaikki ympäristökasvatuksesta kiinnostuneet Luonto-Liiton jäsenet ovat lämpimästi tervetulleita mukaan ryhmän toimintaan. Ryhmä tarjoaa mahdollisuuksia toteuttaa omia ja yhteisiä projekteja yhdessä muiden aktiivien kanssa. Jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä ryhmän puheenjohtajaan Kalle Ristikartanoon, s-posti: kalle.ristikartano@humak.edu tai puh. 040 554 1091.

Kerro ideasi kerho- ja nuortentoiminan kehittämiseksi!

Luonto-Liiton Hampaankolo-keskustelufoorumilla voit tuoda muiden tietoon ideasi ja näkemyksesi Luonto-Liiton kerho- ja nuortenryhmätoiminnan kehittämiseksi. Keskustelua seuraa muun muassa Luonto-Liiton liittohallituksen ”ympäristökasvatusministeri”, joten toimivat ideat päätyvät varmasti tavalla tai toisella käyttöön. Löydät keskustelun osoitteesta: www.luontoliitto.fi/hampaankolo -> Ympäristökasvatus & luontokerhot.

Kalle Ristikartano
p. 040-554 1091,
kalle.ristikartano@humak.edu.

Ei kommentteja: