tiistai 11. marraskuuta 2008

Keskusteluilta ympäristökasvatuksesta kiinnostuneille Helsingissä

Keskusteluilta ympäristökasvatuskyselyn tuloksista
Keskiviikkona 19.11. kello 15 alkaen Kepan Aurinkotilassa

Aikovatko koulut ja kunnat panostaa kestävän kehityksen kasvatukseen? Tuntevatko koulut Vihreän lipun? Miksi ympäristöohjelmia ei ole enempää kouluissa? Kiinnostaako kuntia maksaa ulkoisten tunnusten aiheuttamat kulut?

Keväällä 2008 tehtiin peruskouluille ja lukioille kysely ympäristökasvatuksesta. Samaan aikaan tehtiin oma kyselynsä kuntien koulutoimenjohtajille. Pohjana kyselyille oli kestävän kehityksen kasvatuksen strategiat. Kyselyn toteuttamiseen saatiin ympäristöministeriöltä hankerahaa. Raportti tuloksista valmistuu syksyn aikana ja julkaistaan netissä.

Kyselyn tavoitteena on tuottaa tietoa, joka auttaa meitä ympäristökasvattajia suuntaamaan työtämme parhaalla mahdollisella tavalla. Kysely myös kertoo, missä tilanteessa Suomen koulut ovat tällä hetkellä. Tuloksista voi myös saada ideoita omiin jatkotutkimuksiin.

Jotta tuloksista olisi meille kaikille eniten iloa, olisi niiden merkitystä syytä pohtia yhdessä. Kutsuisinkin kaikki kiinnostuneet kuuntelemaan tutkimuksen tuloksia ja yhdessä keskustelemaan asioista.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot ma 17.11. mennessä Saara Susiluomalla, saara.susiluoma@luontoliitto.fi, 041-4620184

Tilaisuuden järjestää Suomen ympäristökasvatuksen seura ja T:mi Saara Susiluomay

Ei kommentteja: