keskiviikko 24. syyskuuta 2008

Syksyinen kerhoretki Harakan saareen

Luonto-Liiton Uudenmaan piiri järjestää kerhoilleen erilaista toimintaa kerhokauden aikana. 23.9. suuntasimme retkelle Helsingin edustalla sijaitsevaan Harakan saareen, josta löytyy mm. luontopolku ja luontotalo. Retkisää oli otollinen ja saimme nauttia kauniista, kirkkaan aurinkoisesta ja lämpimästä syyspäivästä merenrannalla. Lapsille retki oli seikkailua alusta loppuun, kun matka koululta saareen tehtiin bussilla, ratikalla ja veneellä.

Saaressa nautimme eväiden syömisestä aurinkoisessa säässä ja suuntasimme sen jälkeen rantakallioille ötökkäpurkit mukanamme. Vesilammikoista löytyi mm. vesikirppuja, malluaisia ja katkoja.

Saaressa liikuttiin kallioillakin merkittyjä polkuja pitkin, mitään ei saanut ottaa mukaansa eikä kasveja repiä, sillä saari on luonnonsuojelualuetta.

Ötököitä tutkimassa.Lintupiilossa ihailtiin katossa olevaa linnunpesää ja ohi uiskentelevia sinisorsia.Kerhoille järjestetään myös jatkossa retkiä ja tapahtumia. Tervetuloa mukaan! Myös muiden piirien ja lasten kanssa toimivien kannattaa hyödyntää tällaisia mahdollisuuksia.

Aurinkoista syksyä kaikille!

Ei kommentteja: